Iced latte

  • 30min
  • 1P
  • Easy

Ingrediënten (voor 1 glas)

1 kopje sterke koffie
2 theelepels honing
60 ml melk
ijsblokjes
8 koffiebonen
kaneelstokje

Voor de garnituur
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gemalen koffie

Instructies

Deze iced latte is in de zomer lekker fris, in de winter hot en vol van smaak. Wanneer je nog borstvoeding geeft, let je beter op met cafeïnerijke dranken, maar een kleine hoeveelheid is niet schadelijk voor de baby.

1. Maak een kopje sterke koffie.
2. Voeg de honing toe aan de warme koffie. Laat de koffie afkoelen.
3. Meng de suiker met de gemalen koffie, zodat je koffiesuiker krijgt. Doe de koffiesuiker op een bordje.
4. Doe een beetje honing op je vinger en wrijf over de rand van het glas. Draai het glas in de koffiesuiker, zodat je een gesuikerde rand krijgt.
5. Giet de koffie in een shaker en voeg de melk toe. Schud goed tot je schuim krijgt.
6. Leg 8 koffiebonen in het glas.
7. Voeg de ijsblokjes en het koffiemengsel toe.
8. Rasp een stukje van een kaneelstokje over het schuim.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tips

Deze koffie is ook heerlijk in de winter. Maak hem met warme melk en zonder ijsblokjes.

Zwangere vrouwen vermijden het best kaneel. Het belangrijkste bestanddeel van kaneel, coumarine, zou schadelijk zijn voor ongeboren baby’s. Je kunt in de plaats van kaneel cacaopoeder over het schuim strooien.

Ja, voor een iced latte is het aan te raden om de melk te schuimen om een romige textuur te creëren.

Je kunt elke soort melk gebruiken die je lekker vindt, zoals volle melk, magere melk, amandelmelk of havermelk.

Je kunt de koffie afkoelen door deze in de koelkast te zetten of door deze over ijsblokjes te gieten om hem snel af te koelen.

Het is het beste om je iced latte direct na bereiding te drinken voor de beste smaakervaring, maar je kunt hem ook in de koelkast bewaren voor later gebruik.