Iced tea ‘Home’

  • 1u
  • 4 glazen
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 glazen)

1 l water
5 cm gember
1 zakje groene thee (of losse thee in een thee-ei of theeklem)
1 eetlepel honing
ijsblokjes
1 limoen in schijfjes

Instructies

1. Breng het water aan de kook.
2. Schil de gember en snijd hem in dunne schijfjes.
3. Doe de gember, het theezakje en de honing in een (thee)pot en giet het kokende water erover.
4. Laat 1 uur infuseren.
5. Zeef de infusie.
6. Doe ijsblokjes in een glas, giet er thee bij.
7. Werk af met extra gember en de limoenschijfjes.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tip

Laat de thee niet langer infuseren, anders wordt hij bitter.

Ja, iced tea kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard, maar het kan zijn dat de smaak en kwaliteit na verloop van tijd achteruitgaan.