Kastanje soep met bieslook en geroosterde amandelschilfers

  • 30min
  • 6P
  • Easy

Romige kastanje soep, toch eens iets anders en een heerlijk soepje met zijdezachte structuur om maar te zwijgen van de smaak! Dus ja, zwier die kastanje puree maar eens opzij en maak die soep! Heb je een kastanjeboom in de buurt: je maakt een inkeping, je kookt ze gaar, ze schilt ze en ze zijn klaar voor gebruik!

Ingrediënten (voor 6 personen)

300 g kastanje puree
2 wit van prei
1 grote ajuin
2 selder stelen
Peper en zout
1 groentenbouillon blokje
1 klont boter

Garnituur: 
½ bot bieslook fijn gesneden
1 handvol geroosterde amandelschilfers
2 el zure room

Bereidingswijze

Schil ajuin en kleur aan in de boter.

Was selder en prei, snij fijn en voeg toe, laat even meestoven en voeg nu 1,5l water bij, bouillonblokje en kastanje puree in kleinere stukken.

Kruid met peper en zout en laat 20 min garen tot alles zacht is.

Mix alles zeer fijn, het beste resultaat verkrijg je in een blender 😉

Is ze te dik, voeg dan nog wat bouillon bij.

Warm soep weer op proef en kruid eventueel bij.

Serveer in diepe bordjes en werk af met zure room, bieslook en amandelschilfers.

Tip

Ben je fan van gebakken spekjes? Die passen en mogen er zeker bij als je geen vegetariër bent!