Kervelsoep met worst

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een nostalgische kervelsoep met knackworstjes. Ik weet niet waarom, maar ik krijg iedere keer een fijn gevoel bij vers gemaakte kervelsoep. Het is zo simpel, lekker en een beetje fout met de knackworstjes erbij. Love it!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 bot kervel
2 uien
2 grote preistengels
1 loskokende aardappel
4 knackworstjes
1 el boter
Tijm & laurier
1 l kippenbouillon

Bereidingswijze

Snij de ui en prei fijn en stoof aan in boter.

Blus met bouillon en voeg de geschilde aardappel toe in stukjes, bind tijm en laurier samen en voeg toe. Laat een 20-tal minuten sudderen.

Je kan de worstjes gewoon in schijfjes snijden of je maakt ze iets grappiger: snij de worstjes in 3, snij een inkeping vanboven naar onder en dan snij je in andere richting.

Leg ze 1 min in kokend water zodat ze mooi gaan open krullen.

Haal tijm en laurier uit de soep, voeg de kervel toe en mix fijn.

Serveer de soep met de worstjes in.

Ja, je kunt kervelsoep met worst invriezen. Laat de soep eerst afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar deze in luchtdichte containers in de vriezer.

Ja, je kunt de worst weglaten of vervangen door een ander ingrediënt zoals blokjes gerookte zalm, geroosterde groenten of croutons.

Ja, je kunt deze soep van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het opnieuw op laag vuur en voeg eventueel extra water toe om de consistentie te corrigeren.