Lamskoteletjes met garam masala, yoghurt, erwtjes en krieltjes

  • 25min + 1 nacht frigo
  • 4P
  • Easy

De koteletjes worden ingewreven met een kruidige yoghurt mengeling, die ze super zacht en juicy maken. En dan zwijgen we nog over de smaak van de kruiden en de look… Dit kruidig top gerecht met erwtjes en krieltjes brengt onmiddellijk de lente in huis!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 klont boter
Zwarte peper en zout van de molen
+_1 kg lamskoteletjes
160 g Griekse yoghurt
1 flinke eetlepel Santa Maria Indian style Garam masala
2 teen look geraspt

600 g erwten vers of diepvries
1 bot lente-ui
1 klont boter
1 grote sjalot
1 kg krieltjes gestoomd
1 klont boter

Boeketje tijm & laurier

Bereidingswijze

Meng de yoghurt, look en kruiden goed onder elkaar en borstel er alle koteletjes goed mee in.

Zet ze één nacht in de koelkast, zodat de yoghurt en de kruiden goed in het vlees kunnen trekken voor een geweldig smaakvol resultaat.

Haal het vlees één uur voor je het gaat bakken uit de koelkast.

Snij de sjalot fijn en laat aanstoven in een klont boter.

Snij de gespoelde lente-ui op, snij ze in de helft en voeg toe met de gestoomde krieltjes en de erwten, verkruimel er wat tijm & laurier over en zet er een deksel op, laat 10 min sudderen.

Laat een klont boter in een pan schuimen en kleur de koteletjes erin aan, draai ze na een 3-tal min om of als als ze mooi gekleurd zijn en bak dan andere kant.

Serveer met de krieltjes en erwten.

Partner

In samenwerking met Santa Maria.