Limoncello Meringue Tiramisu

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten

100 ml citroensap
150 ml limoncello
4 dooiers
2 el suiker
Zeste van 1 limoen
250 g mascarpone op kamertemperatuur
8 boudoirs
100 g fijne suiker
100 g eiwit

Bereidingswijze

Dop de boudoirs in de mengeling van citroen en limoncello en verdeel in de glazen.

Verdeel de rest van de citroenmengeling in de glaasjes.

Klop de dooiers op met de zeste van citroen en giet er de suiker bij.

Klop op tot dik schuim.

Klop mascarpone los en meng onder het eiermengsel, verdeel in de glazen.

Klop het eiwit met de suiker zeer stijf gedurende een 8-tal minuten.

Verdeel met schwung over de glazen en brand ze af met bunsenbrander.

Dien op.

Limoncello Meringue Tiramisu kan tot 3 dagen bewaard worden in de koelkast.
Het invriezen van Limoncello Meringue Tiramisu wordt niet aanbevolen omdat het kan leiden tot veranderingen in textuur en smaak.