Limoncello punch for 2 / Mocktail Punch

  • 2P
  • Easy

Limoncello Punch:

Wie een limoncello fan is zal deze punch het einde vinden, lekker fris met de prosecco bubbels bij en vol van smaak met het mandarijnen sap, en ook makkelijk op voorhand te maken, gepimpte ijsblokken erbij en het is echt feest in je glas! Heb je het graag iets zoeter, kan je eventueel een beetje honing toevoegen.

Mocktail Punch:

Mocktails mogen echt niet onderdoen voor cocktails vind ik, en deze maakt het helemaal waar: de honing en rozemarijn met citroen is gewoon zo lekker, en het sap van mandarijn en spuitwater maakt het helemaal af.

Ingrediënten

Limoncello Punch (voor 2 personen):
6 cl limoncello
4 cl Vermout witte of amber
Sap van 2 grote mandarijnen
Zeste van 1 citroen 1tl
1 fles prosecco

Mogelijke garnituren voor de ijsblokken:
Eetbare bloemen, rozemarijn, citroen, limoen, mandarijn, veenbessen… Verschillende ijsblokvormen.

Mocktail Punch (voor 1 persoon):
1 kl. honing
½ citroen
1 el verse rozemarijn blaadjes
Sap van 2 mandarijnen
Spuitwater

Mogelijke garnituren voor de ijsblokken :
Eetbare bloemen, rozemarijn, citroen, limoen, mandarijn, veenbessen… Verschillende ijsblokvormen.

 

Bereidingswijze

Limoncello Punch:
Maak de ijsblokken:

Vul je vormen met de garnituren naar keuze, giet water tot aan de bovenkant.

Zet min 4u in diepvries.

Doe alle ingrediënten (behalve de prosecco) in een shaker, shake goed.

Dit kan je op voorhand klaarmaken en in je koelkast bewaren.

Eens je wil serveren verdeel je de punch in 2 glazen.

Leg er je ijsblokken in.

Top het glas af met Prosecco.

Santé op dit speciale jaar en leve volgend jaar! 🙂

Mocktail Punch:
Maak de ijsblokken:

Vul je vormen met de garnituren naar keuze, giet water tot aan de bovenkant.

Zet min 4u in diepvries.

Snij de citroen in stukjes en doe in een shaker, samen met de honing en rozemarijn blaadjes.

Met een stamper kneus je deze ingrediënten stevig onder elkaar zodat hun heerlijke smaken en aroma’s vrijkomen, hier doe je het sap van 2 mandarijntjes bij.

Dit mengsel kan je op voorhand maken en in je koelkast bewaren.

Eens je wil serveren zeef je eerst door in je glas.

Leg er een ijsblok in en top af met wat spuitwater.

Op je gezondheid!