Lookbrood (met vegan) camembert

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Een brood met gesmolten kaas en gesmolten lookboter over, moet ik nog meer zeggen? Makkelijk om op voorhand klaar te maken en je zwiert het voor de apero op de bbq of in de oven. Je gasten hun oogjes zullen blinken als je deze op tafel zet. 🙂

Ingrediënten

Een rond plat brood van pistolets
200 g zachte boter
4 teentjes look geraspt
1 bot Peterselie fijngesneden
Nurishh Vega alternatief voor Camembert in schijfjes
Peper en zout van de molen
Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Smelt de boter en doe de look, peterselie en citroen sap er bij.

Werk af met peper en zout van de molen.

Leg het brood dan op zilverpapier, eerst heb je het rondomrond ingesneden, steek de sneetjes vega alternatief voor camembert er tussen.

Giet de boter goed tussen en over het gevuld brood.

Vouw het zilverpapier toe en leg een 12-15min op de BBQ tot de brie gesmolten is.

Dit kan je ook gerust in de oven klaarmaken.

Partners

In samenwerking met Nurishh

Ja, je kunt het brood van tevoren bereiden en dan opwarmen voordat je het serveert.

Nee, de vegan camembert wordt zacht en smelt tijdens het bakken van het brood.

Dit recept kan worden geserveerd als voorgerecht, maar het kan ook worden geserveerd als licht hoofdgerecht, afhankelijk van de hoeveelheid en de bijgerechten die je erbij serveert.