Maatjes met tartaar van boontjes, pompelmoes en yoghurt

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (4 personen)

400 g groene boontjes
3 pompelmoezen olijfolie
300 g aardappelen
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels maisolie
1 rode ui
1 eetlepel wittewijnazijn
zwarte peper
fleur de sel
8 maatjes
200 ml Griekse yoghurt
peper en zout

Instructies

Kook de groene boontjes beetgaar en laat ze schrikken onder koud, stromend water.

Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes pompelmoes in stukjes en meng ze met een scheutje olijfolie.

Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Snijd de aardappelen in blokjes en kruid ze met peper en zout. Voeg de mosterd en 1 eetlepel maisolie toe en meng.

Pel de ui en snijd hem fijn. Meng de ui met de helft van de wit-tewijnazijn. Hak de boontjes fijn en kruid ze met zwarte peper en fleur de sel. Meng de boontjes met de rest van de maisolie en de wittewijnazijn.

Schik de groene boontjes, de pompelmoezen, de aardappelen, de ui en de maatjes op een bord. Schep de yoghurt erbij.

Ja, je kunt de tartaar van boontjes, pompelmoes en yoghurt van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het is echter het beste om de tartaar pas kort voor het serveren samen te voegen voor de optimale textuur en smaak.