Margarita met pompelmoes & Virgin Margarita met pompelmoes
Ingrediënten
Margarita met pompelmoes:
Roze pompelmoes
Fleur de sel
4 cl tequila
2 cl Cointreau
Sap van ½ pompelmoes
het sap van ½ limoen
1 kl rietsuikersiroop (of agavesiroop)
Ijsblokjes
Limoenschijfjes
Virgin Margarita:
Roze pompelmoes
Fleur de sel
Sap van ½ pompelmoes
Ontvormde sorbet
Tonic Finley Sea Salt Lemon
Roze peperbollen
Margarita met pompelmoes: bereidingswijze voor 1 glas
Wrijf de rand van een Margarita glas in met de gesneden kant van ½ roze pompelmoes. Draai het glas om op een bord met fleur de sel. Giet 4 cl tequila, 2 cl Cointreau, het sap van ½ pompelmoes, het sap van ½ limoen en 1 kl rietsuikersiroop (of agavesiroop) in een shaker met ijsblokjes. Shake en giet zonder de ijsblokjes in het glas. Werk af met limoenschijfjes en serveer.
Virgin Margarita met pompelmoes: bereidingswijze voor 1 glas
Vul enkele uren op voorhand ijs vormpjes met limoensorbet (een pot van 55 cl is genoeg voor 5 à 6 stuks), prik er stokjes of kleine dennentakjes in en laat in de diepvriezer opstijven.
Wrijf de rand van een Margarita glas in met de gesneden kant van ½ roze pompelmoes. Draai het glas om op een bord met fleur de sel. Giet het sap van ½ pompelmoes in het glas, voeg een ontvormde sorbet toe en vul bij met tonic Finley Sea Salt Lemon. Voeg enkele roze peperbollen toe en serveer.