Margherita bloemkoolsteak

  • 40min
  • 2P
  • Easy

Een klassieke pizza margherita, maar dan geserveerd op een dikke gebakken bloemkoolsteak… Een pittige tomatensaus, smeltende mozzarella en verse basilicum, een heerlijk makkelijk recept en de perfecte manier om meer groenten te eten!

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 grote bloemkool
300 ml arrabiatasaus
2 bollen mozzarella in schijfjes gesneden
½ bot basilicum
2 eieren
150 g paneermeel
1 kl gedroogde oregano kruiden
Peper en zout
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Snij de bloemkool doormidden en dan in 4 dikke gelijke schijven.

Klop de eieren los met peper en zout in een schaal.

Haal de bloemkoolschijven erdoor en paneer ze dan in paneermeel.

Leg op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie.

Bak gedurende 30 min op 195°C.

Smeer er de tomatensaus op.

Leg er de sneetjes mozzarella op.

Bestrooi met oregano.

Bak nog 2 à 3 min tot kaas mooi gesmolten is.

Werk af met verse blaadjes basilicum.

Ja, je kan de bloemkoolsteak van tevoren bereiden en opwarmen in de oven of op de grill voordat je de topping erop doet.

Ja, dit gerecht kan als hoofdgerecht geserveerd worden, maar het is ook lekker als bijgerecht.

Een glas rode wijn, zoals een Chianti, past goed bij dit gerecht.