Mayonaise

  • 10min
  • Easy

Verse, zelfgemaakte mayonaise is toch echt zoveel lekkerder! Als saus voor op je frietjes maar ook als basis voor tartaar- en cocktailsaus te gebruiken. Supersnel gefixt met een staafmixer trouwens!

Ingrediënten

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van ½ citroen
Peper en zout
1 el azijn

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten op kamertemperatuur in een hoge fijne maatbeker waar je staafmixer inpast, check dit even op voorhand. 😉

Zet je staafmixer recht tot op de bodem van je maatbeker.

Begin te mixen en blijf eventjes beneden aan de bodem mixen, ga dan geleidelijk aan naar boven en mix alle olie er onder, dit duurt niet langer dan 2 min.

Proef en kruid eventueel bij.

Giet over in een potje met deksel en bewaar in de koelkast.

Deze verse mayonaise is 10-tal dagen goed gekoeld te bewaren.

Wil je liever een veganaise maken? Ga dan naar deze link

Mayonaise kan niet goed worden ingevroren, omdat het kan leiden tot kwaliteitsverlies en ongewenste textuurveranderingen.