Michelada

  • 10min
  • 2 glazen
  • Easy

Dit is vakantie in je glas en een regelrechte projectie naar Mexico. Waar je op elke straathoek wel zo’n verfrissende cocktail met bier en spicy tomatensap kan drinken! Ik voeg er nog graag wat extra tequila of mezcal bij. 🙂

Ingrediënten (voor 2 glazen)

Voor de zoutrand:
1 el fleur de sel
1 el chili flakes
1 kl smoked paprikapoeder
1 kl oregano

1 flesje Mexicaans bier (330ml)
2 el limoensap
200 ml Tomatensap van goede kwaliteit
Ijsblokken
2 tl Worcestershiresaus
4-5 druppels Tabasco naar smaak
4 cl tequila
2 takken selder

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de zoutmengeling samen, giet dit op een schaaltje.

Snij de limoen in twee en maak de bovenkanten van je glas vochtig met de limoen.

Draai je glas om en duw de randen in de zout mengeling.

Doe de Worcestershire, limoensap, tabasco, tequila, en tomatensap in het glas.

Roer alles goed door en vul de glazen met ijs.

Verdeel 1 biertje over 2 glazen.

Werk af met een selderstengel en een rietje. Salud!!

Elk type bier kan worden gebruikt, maar meestal wordt Mexicaans bier gebruikt, zoals Tecate, Corona of Modelo.

Een Michelada is geen caloriearme cocktail, maar door de aanwezigheid van limoensap en hete saus bevat het wel wat vitamines en antioxidanten.