Moelleux

  • 30min
  • 4 stuks
  • Next level

Het ultieme chocolade dessertje zo een moelleux, gebakken aan de buitenkant en lopend aan de binnenkant, een must! Doe daar nog een bol vanilleroomijs bij en je hoort mij niet meer, ah wacht ja, misschien wel een kreuntje van geluk. 🙂

Ingrediënten

125 g boter
125 g fijne suiker
125 g donkere chocolade min 70% cacao
3 grote eieren
1 snuif zout

4 ganache pralines
Cacaopoeder

Bereidingswijze

Smelt op laag vuur de boter, suiker en chocolade.

Zeker niet laten koken, gewoon smelten en goed blijven roeren.

Eens alles mooi gesmolten en gebonden meng je er, van het vuur de eieren onder tot alles mooi blinkt.

Vet 4 cirkelvormen in, snij 4 banden bakpapier, 1 cm breder dan je inox cirkel, rol ze op en kleef ze tegen de rand.

Zorg dat ze mooi recht afgesneden zijn, zodat ze perfect tegen de rand van de bodem passen, zet ze op een rechte bakplaat met bakpapier.

Verdeel het chocolade mengsel in de 4 cirkels, ik doe dat met een spuitzak.

Laat min 2 u opstijven in koelkast.

Verwarm de oven voor op 185°.

Steek in elke cirkel een chocolade praline of een stuk extra chocolade.

Bak ze gedurende 18 min.

Laat ze even staan.

Neem de cirkel weg, ook het bakpapier.

Strooi er wat cacaopoeder op en serveer met een bolletje vanilleroomijs als je dat lust.

Jaaa, dit is chocolate heaven!