Moelleux

  • 30min
  • 4 stuks
  • Next level

Het ultieme chocolade dessertje zo een moelleux, gebakken aan de buitenkant en lopend aan de binnenkant, een must! Doe daar nog een bol vanilleroomijs bij en je hoort mij niet meer, ah wacht ja, misschien wel een kreuntje van geluk. 🙂

Ingrediënten

125 g boter
125 g fijne suiker
125 g donkere chocolade min 70% cacao
3 grote eieren
1 snuif zout

4 ganache pralines
Cacaopoeder

Bereidingswijze

Smelt op laag vuur de boter, suiker en chocolade.

Zeker niet laten koken, gewoon smelten en goed blijven roeren.

Eens alles mooi gesmolten en gebonden meng je er, van het vuur de eieren onder tot alles mooi blinkt.

Vet 4 cirkelvormen in, snij 4 banden bakpapier, 1 cm breder dan je inox cirkel, rol ze op en kleef ze tegen de rand.

Zorg dat ze mooi recht afgesneden zijn, zodat ze perfect tegen de rand van de bodem passen, zet ze op een rechte bakplaat met bakpapier.

Verdeel het chocolade mengsel in de 4 cirkels, ik doe dat met een spuitzak.

Laat min 2 u opstijven in koelkast.

Verwarm de oven voor op 185°.

Steek in elke cirkel een chocolade praline of een stuk extra chocolade.

Bak ze gedurende 18 min.

Laat ze even staan.

Neem de cirkel weg, ook het bakpapier.

Strooi er wat cacaopoeder op en serveer met een bolletje vanilleroomijs als je dat lust.

Jaaa, dit is chocolate heaven!

Ja, het is mogelijk om een moelleux van tevoren te maken. Je kan de cakejes tot een dag van tevoren maken en ze afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de moelleux voor het serveren kort op in de oven of magnetron zodat de binnenkant weer zacht en vloeibaar wordt.

Ja, je kan variëren met de smaak van een moelleux door bijvoorbeeld stukjes noot, likeur of specerijen aan het beslag toe te voegen. Ook kan je de chocolade vervangen door bijvoorbeeld witte chocolade of pure chocolade met een hoger cacaopercentage.

Ja, het is het lekkerst om een moelleux warm te serveren, zodat de binnenkant zacht en vloeibaar blijft. Serveer de moelleux eventueel met een bolletje vanille-ijs.