Mosselen op azijn (op zuurdesemtoast)

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Dit hapje heb ik ontworpen omdat ik nooit mosselen weggooi als ik er over heb, niet het sap niet de mosselen, niks! Hier maak ik een volwaardige portie, omdat het zo lekker is. Lekker stokbroodje erbij, zure room en frisse mosselen…  Man, eens je dit geproefd hebt, smijt je nooit nog een mossel weg. 🙂

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el olijfolie
2 kg mosselen
1 takje tijm
1 zoete ui fijn gesneden
4 teen look in schijfjes gesneden
250 ml kippenbouillon
150 ml rijstazijn en gewone azijn
250 ml sherry
Zwarte peper
Snuifje zout

Afwerking:
2 el zure room
Peper en zout
2 lente-ui fijn gesneden
Zuurdesem stokbrood

Bereidingswijze

Spoel de mosselen in ruim water.  

Stoof de ui, tijm, olijfolie en look in grote pot.

Deglaceer met sherry.

Voeg de mosselen en bouillon toe, laat 3-4 min op hoog vuur garen tot de mosselen open gaan.

Haal de mosselen uit de pot en laat ze afkoelen.

Eens de mosselen afgekoeld zijn, haal je ze uit hun schelp en doe je ze in een pot die je goed kan afsluiten, bijvoorbeeld een weckpot.

Laat het kookvocht nog even opkoken en zeef het door. Meng er de azijn onder, proef en kruid eventueel bij. Giet bij de mosselen in de pot.

Toast wat schijfjes brood, smeer in met zure room en leg er wat mosselen op.

Werk af met lente-ui.

Tip

Gebruik olijfolie in de plaats van boter, boter zou opstijven in de koelkast als je het bewaart.

Partners

In samenwerking met Mosselen Zo uit Zeeland

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.