Butternut nduja pizza

  • 30min
  • 1P
  • Easy

Sweet, spicy en tasty, meest fantastische pizza die ik ooit geproefd heb!!! 24u gefermenteerd pizzadeeg, butternut cream, oude parmigiano, knoflook, ‘nduja, smoked mozzarella, geroosterde crunchy amandelen & venkelzaad…slice it up!

Ingrediënten (1 pizza)

Een halve butternut
1 teentje look
Parmigiano reggiano
150 g room
80 g gerookte mozzarella
100 g Nduja of pikante italiaanse worst
10 g geroosterd venkelzaad
20 g crumble van gerookte amandelen  

Bereidingswijze

Voor de bereiding van het deeg, neem hier eerst een kijkje!

Pompoen crème: snij de halve butternut in kleine blokjes en rooster die in een pan met olijfolie, look, zout en zwarte peper. Mix dit met parmiggiano en 150g room. 

Rooster het venkelzaad in een pan of stop ze voor 4 min in een oven van 200°C. Verkruimel de geroosterde amandelen en verwarm de oven voor op max temperatuur 30 min voor het bakken. 

Open je pizza met een beetje semola. Spreid je pompoencrème uit over je pizza. Voeg de geroosterde venkelzaadjes en de nduja toe. Snij de gerookte mozzarella of fior di latte en leg ze op de pizza.

Bak 7 min op 250°C of 60 à 90 sec op 400°C. Na het bakken strooi je er de verkruimelde amandelen op. Smakelijk!