Oreo chocomousse in glaasjes

  • 30min
  • 8P
  • Next level

Ingrediënten (voor 8 personen)

3 eiwitten op kamertemperatuur
5 dl slagroom (40% v.g.)
200 g Oreo Original©
300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
45 g malse boter
1 snufje zout

Voor de afwerking:
8 Mikado’s© met witte chocolade
200 g witte chocolade
1 el bloemsuiker
1 el cacaopoeder
10 g sprinkle bolletjes
8 mikado stokjes (er zitten ong. 32 stuks in een doos)

Bereidingswijze

Breng de helft van de room aan de kook.

Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe.

Laat 2 min rusten en meng.

Laat afkoelen.

Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter.

Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.

Klop de rest van de room lobbig op.

Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt.

Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 u in de koelkast opstijven.

Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje.

Schik de Mikado’s© op een met bakpapier bedekte dienschotel.

Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s© om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen.

Ja, je kunt Oreo Chocomousse in glaasjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot het moment van serveren.

Absoluut! Je kunt Oreo Chocomousse in glaasjes decoreren met extra verkruimelde Oreo-koekjes, geraspte chocolade, slagroom of verse bessen om het extra feestelijk te maken.