Oreo Golden appeltaart

  • 1u
  • 6P
  • Next level

Ingrediënten

Pudding

250 ml melk
250 ml room
70 g suiker
Merg van 1 vanillestok
6 dooiers
1 el maizena

Korstdeeg

300 g tarwebloem
150 g koude boter in blokjes
½ snuif zout
1 el rietsuiker
80 ml koud water
2 el abrikozenconfituur

6 grote zurige appels
1 pakje Oreo Golden

Bereidingswijze

Pudding

Zet melk en room op met vanillestok en laat kort opkoken.

Klop dooiers, suiker, vanillemerg en maizena los, voeg scheut melk toe, klop los, giet bij in de pot en laat weer kort opkoken en ploffen. Neem de pan van het vuur, giet uit op een schaal om af te koelen. Bedek met plastiekfolie.

Korstdeeg

Doe de harde boter, bloem, zout en rietsuiker in een cutter, mix tot zanderige massa.

Voeg water toe, mix kort en maak een bal.

Rol uit tussen 2 bakpapieren, vet en bebloem taartvorm, leg het deeg erin, vul met bakparels en bak 30 min blind aan 180°.

Schil en snij ondertussen de appels, haal het klokhuis eruit, snij doormidden en in fijne schijfjes.

Haal de parels uit de taart en vul ze op met afgekoelde pudding.

Leg de appels en Oreo’s in trapvorm erop.

Bak 25’ verder.

Bestrijk met abrikozenconfituur.

Partner

In samenwerking met Oreo.