Ovenschotel met spruitjes, erwten en gehaktballetjes

  • 4P
  • Easy

Een stoer en toch zijdezacht gerecht.

Het volledige recept vind je in mijn boek ‘Happy Moments‘ op pagina 70

Ingrediënten

Groenten

350 g spruiten
350 g erwten, vers of diepvries
1 zoete ui, fijngesneden
2 takken rozemarijn
3 takken citroentijm
1 klont boter of olie

Gehaktballen

500 g rundergehakt
300 g kippengehakt
1 sjalot, fijngesneden
1 koffielepel gedroogde tijm
1 ei
3 tot 4 eetlepels paneermeel + wat extra voor op de balletjes
1⁄2 bosje platte peterselie, fijngesneden
2 eetlepels worcestersaus
peper en zout

Bereidingswijze

Verwijder de bruine blaadjes van de spruitjes en kook ze een 5-tal minuten al dente in gezouten water. Giet af, laat ze schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Halveer ze.

Zet een vuurvaste schaal op het vuur en voeg olie of boter en de fijngesneden ui toe met de helft van de tijm en rozemarijn. Laat even bakken. Haal van het vuur en meng er de spruiten en erwten door.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door het gehakt en maak er acht grote ballen van. Duw ze tussen de spruitjes.

Duw takjes rozemarijn en tijm ertussen. Kies de stoomoven- functie en kies low steam, zet je oven op 200 °C, en bak
30 minuten.

Partner

In samenwerking met AEG