Ovenschotel van skrei met geroosterde druiven en pompoen

  • 45min
  • Easy

Ingrediënten

750 g skrei (moot of filet)
1 tros roze druiven zonder pit
1 kleine pompoen
peper
zout
olijfolie
citroentijm

Bereidingswijze

Snij de pompoen in parten en schraap er de pitten uit.

Knip de tros druiven in kleine trosjes en schik ze in een grote ovenschaal met de pompoen.

Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 20 min roosteren op 200°.

Haal de schaal uit de oven en schik de stukken skrei ertussen. Voeg de tijm toe.

Overgiet de skrei goed met de jus die is vrij gekomen.

Steek opnieuw voor 12 min in de oven.

TIP

Buiten het seizoen van de skrei, kan je ook voor kabeljauw kiezen als alternatief.

Ja, als Skrei niet beschikbaar is, kun je andere stevige witvis zoals kabeljauw, koolvis of heek gebruiken als vervanging.

Ja, je kunt de ovenschotel van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren voordat je hem in de oven zet. Haal hem ongeveer 30 minuten voor het bakken uit de koelkast, zodat de ingrediënten op kamertemperatuur kunnen komen.