Pad Thai

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een zalige noedelsalade en heel even vakantie op je bord! Een snel en makkelijk wok gerecht, vol smaak, texturen en kleuren. Eens je hem gemaakt hebt zal je hem blijven maken. Alle ingrediënten zal je zeker in de toko vinden of online.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Arachideolie om in te bakken
300 g platte rijst noedels
250 g sojascheuten
4 el pindanoten
4 lente-ui
4 verse eieren
3 teen look
5 el tamarindepasta
2 el rietsuiker
5 el vissaus
4 wortels
1 ajuin
2 kleine chili
1 bot koriander
3 limoenen

Bereidingswijze

Hak de noten grof en snij chili en lente-ui fijn.

Schil de ui, wortel en look en snij ze in fijne schuine reepjes.

Bak alles kort en krachtig aan in een wok in 2 el arachideolie, hou opzij.

Klop de eieren los met snuif zout en bak al roerend kort met scheutje olie, zet opzij.

Kook de noedels zoals op de verpakking, spoel ze goed en laat ze uitlekken.

Doe in de wok de vissaus, de tamarindepasta en suiker en laat kort even opkoken.

Doe er de gekookte noedels bij en meng goed los, voeg sap van 1 limoen toe, moest het te stevig zijn voeg er een scheutje warm water bij, roer er de sojascheuten en eieren onder en verdeel op de borden.

Werk af met noten koriander lente-ui chili en een halve limoen.

Als je kinderen hebt, eten ze meestal wel de noedels, soja, wortel, eieren en noten. Laat ze naargelang smaak en leeftijd zelf kiezen of ze de chili en koriander ook willen.

Daarom serveer ik graag alles wat apart op bord in plaats van alles onder elkaar gemengd.

Dat oogt eigenlijk wel mooier ook 😉