Pannenkoeken met sinaasappelsaus

  • 25min
  • 8 stuks
  • Easy

De havermout in dit recept geeft de pannenkoeken een aangename textuur!

Ingrediënten (voor 8 grote pannenkoeken)

Pannenkoeken:
160 g zelfrijzende bloem (of gewone bloem met 1 tl bakpoeder )
45 g havermout
1 el rietsuiker
1 pakje vanillesuiker
1 snuifje zout
500 ml melk
1 ei
2 el zonnebloemolie, plus extra om te bakken

Sinaasappelsaus:
1 liter vers geperst sap van wijnappelsienen, appelsienen of mandarijnen
4 el rietsuiker
1 vanillestok

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in de blinder, minimum 2 min.
Laat het sap, de suiker en het vanillemerg voor de helft inkoken.
Bak de pannenkoeken en dien op met de saus.

Partner

In samenwerking met Kenwood

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.