Pasta met groene saus van broccoli en kruiden

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g pasta – trafilata al bronzo
1 grote broccoli met stam
3 tenen look
1 handvol basilicum
1 handvol dille
1 handvol bieslook
1 handvol platte peterselie
150 g verse geitenkaas
1 kl Peper
1 tl zout
2 el olijfolie
Sap van een citroen

Afwerking:
Lente-ui
Parmezaan
Kerstomaatjes

Bereidingswijze

Kook genoeg water met een snuifje zout.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snij de look in schijfjes en de broccoli in kleine bloempjes.

Voeg de laatste 5 min van de kooktijd van pasta de broccoli en look eraan toe, laat alles gaar koken.

Zet het vuur af en haal met een schuimspaan de broccoli en look uit het water.

Mix samen in blender met kruiden, citroen, olie, kaas, peper en zout.

Giet de pasta af en meng de ‘green sauce’ eronder, werk af met garnituur.

Tip

Je kan de broccoli ook vervangen door boerenkool of spinazie.

Dit gerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd, afhankelijk van je voorkeur.