Pasta salade met gepofte tomaatjes, boontjes, tonijn en komkommer-ricotta vinaigrette

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Een koude pasta salade vind ik de bom! Met gepofte tomaatjes, de stukken tonijn, en dan die ricotta-komkommersaus erdoor, zo makkelijk! Ideaal om thuis als lunch of op je werk effe te genieten van je break…

Ingrediënten (per persoon)

50g pasta, al dente gekookt
50g boontjes, al dente gekookt
1 handvol waterkers
100g kerstomaatjes + 1 el olijfolie, pezo, look poeder
1 blik tonijn in sap

Komkommer ricotta vinaigrette:
½ komkommer + sap van 1 citroen + 2 el koolzaadolie, 1 sjalot, pezo, 125g ricotta.

Bereidingswijze

Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, kruid ze met pezo en lookpoeder.

Laat 6-8 min roosteren op 220°, laat afkoelen.

Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette fijn.

Schik alle ingrediënten in een bord of lunchbox, done!

Partners

In samenwerking met John West.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.