Pasta vongole

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Een van mijn favoriete pasta, die ik heel graag bereid als ik mooie verse venusschelpen zie liggen. Een heerlijk Italiaanse klassieker met weinig ingrediënten, maar zo veel smaak en redelijk eenvoudig te maken. En nee, Parmigiano hoort er niet op volgens de Italiaanse food maffia, haha, maar wie is thuis de baas??

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g spaghetti
1 kg Vongole-schelpen
5 tenen Look
1 bot Platte peterselie
Zwarte peper van de molen
5 el olijfolie
150 ml witte wijn of vermout

Bereidingswijze

Snij de look in fijne schijfjes, kleur ze lichtjes aan in de olie. Vanaf de look aangekleurd is, doe je de Vongole-schelpen bij de olie en look. Zet het deksel op de pan/pot en laat op een hoog vuur even staan tot de schelpen opengaan.

Blus met witte wijn, laat dit even inkoken.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, in ruim water.

Meng de pasta onder de schelpen en laat nog even mee sudderen.

Werk af met platte peterselie, peper en zout.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.