Pastasalade met pesto

  • 35min
  • 4P
  • Easy

De regels in dit gerecht zijn simpel. 🙂 Pasta als basis, een zalige zoete pesto van gegrilde paprika erdoor gemengd en dan lekker pimpen met hesp en mozzarella of alles wat je zelf lekker vindt, alleen blije gezichten aan tafel!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g pasta naar keuze
2 bollen buffala mozzarella
1 bot basilicum
2 dikke sneetjes beenham of varkensgebraad
250 g kerstomaatjes
3 el gegrilde pijnboompitjes

Pesto:
5 puntpaprika’s
150 g Parmezaanse kaas in blokjes
50 g pijnboompitjes geroosterd
2 el olijfolie
Peper en zout
Sap van 1 citroen
2 teentjes look

Bereidingswijze

Pesto:
Warm de oven voor op 200°

Snij de paprika’s open en verwijder de pitjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Leg de opengesneden paprika’s op een ovenschaal met bakpapier.

Steek ze 25 min in de oven om mooi te kleuren en te garen.

Doe ze in een maatbeker met de rest van de ingrediënten en mix alles samen.

Kook de pasta zoals op de verpakking, spoel met water.

Afwerking:
Meng de pesto onder de pasta, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Was de kerstomaatjes en snij deze doormidden, snij de beenham in blokjes, scheur de mozzarella in stukjes. Voeg alles toe aan de pasta en meng. Werk af met basilicum en pijnboompitten.

Tip

De pasta kan zowel koud als lauw gegeten worden.

Bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast en consumeer binnen 2-3 dagen.

Ja, als je geen fan bent van mozzarella kun je deze ook weglaten of vervangen door een andere kaas.

Ja, deze pastasalade is perfect om mee te nemen als lunch. Bewaar hem in een luchtdichte container en bewaar koel tot gebruik.

Ja, je kunt de pijnboompitten vervangen door bijvoorbeeld walnoten of amandelen.