Pavlova met passievrucht en mango

  • 1u30
  • 6 stuks
  • Easy

Ingrediënten (6 stuks)

Meringue:
150 ml eiwit (kamertemperatuur)
1 snuif zout
60 ml water
250 g fijne suiker
1 tl azijn
1 tl vanille extract
1 el en 1 tl maïzena
eetbaar glitter, optioneel

Topping:
250 ml zure room
100 ml slagroom
8 passievruchten
1 eetklare mango
wat takjes munt

Bereidingswijze

Meringue:
Klop de eiwitten schuimig met een snuif zout.

Voeg het water langzaam toe en daarna de suiker.

Laat minstens 5-8 min goed doorkloppen.

Meng er stevig het vanille extract, de gezeefde maïzena en azijn onder.

Teken 6 even grote cirkels op bakpapier dat op je bakplaat past.

Draai het bakpapier om zodat je getekende cirkels niet afgeven op je pavlova.

Verdeel de meringue in hoge hoopjes per cirkel of spuit vanuit een spuitzak.

Geef ze een mooie vorm.

Bak 30 min aan 150°.

En daarna nog 45 min aan 130°.

Eens de baktijd voorbij laat je volledig afkoelen in de oven!

De deur mag niet open, zelfs niet om te piepen.

Toppings:
Klop de zure room en slagroom half op.

Lepel het vlees uit 4 passievruchten.

Snij een halve mango in fijne blokjes.

Meng beide samen onder het roommengsel.

Serveren:
Net voor het serveren werk je de pavlova af met de fruitige room, nog wat passievrucht, sneetjes mango en munt.

Partners

In samenwerking met Kenwood.

Kenwood - Sofie Dumont

Het maken van Pavlova is niet erg moeilijk, maar het vereist wel wat vaardigheden en nauwkeurigheid om de juiste textuur te krijgen. Het is belangrijk om de eiwitten goed op te kloppen en om voorzichtig te zijn bij het mengen van de andere ingrediënten.

Ja, je kunt de Pavlova een dag van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
Als je Pavlova overhoudt, bewaar hem dan in een luchtdichte container op kamertemperatuur en eet het binnen een dag of twee op.