Peanut butter cookies

  • 1u30
  • 16 stuks
  • Easy

Ingrediënten (voor ongeveer 16 cookies)

50 g gezouten pinda’s
125 g boter op kamertemperatuur
125 g cassonade (blonde suiker)
125 g rietsuiker
125 g pindakaas
175 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
1 theelepel zout
1 ei
100 g pure chocolade

Instructies

Hak de pinda’s heel fijn.

Meng de boter, de cassonade, de rietsuiker, de pindakaas, de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, het zout en het ei.

Roer de pinda’s onder het deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep bolletjes deeg op de bakplaat met een ijsschep en duw ze plat.

Snijd de chocolade in kleine blokjes.

Strooi de chocolade over de koekjes.

Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.

Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Ja, je kunt de pindakaaskoekjes invriezen. Plaats ze in een luchtdichte zak of container en bewaar ze maximaal 2-3 maanden in de vriezer. Laat ze ontdooien voordat je ze serveert.

De pindakaaskoekjes blijven meestal 3-4 dagen vers wanneer ze in een luchtdichte container op kamertemperatuur worden bewaard. Je kunt ze ook langer vers houden door ze in de koelkast te bewaren.