Penne arrabiata

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Simpele en lekkere penne arrabiata maak je met een deel verse tomaten, look en een chili pepertje erbij, pasta naar keuze en dan veeeeel kaas

Ingrediënten

1 kg tomaten
2 el olijfolie
4 teentjes look
2 grote gele uien
1 gedroogd chili pepertje
680 g tomatenpulp of passata
1tl zout  

500 g penne of pasta naar keuze
200 g Parmezaanse kaas geraspt  

Bereidingswijze

Snij look en ajuin fijn en kleur een 10-tal min lichtjes aan met het gekneusd chili pepertje. Haal de kroontje uit de tomaten en snij de tomaten in kleine stukken, voeg toe samen met pulp en kruid met zout. Laat 15 min sudderen onder deksel met snuif zout.  

Kook de pasta zoals vermeld op verpakking, serveer met de arrabiata saus en gemalen kaas. De eest van de saus kan je invriezen of 1 week in de koelkast bewaren.  

Ja, je kunt penne arrabiata saus van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm de saus op laag vuur voordat je hem over de pasta giet.

Een droge, fruitige rode wijn zoals Chianti past goed bij penne arrabiata. Als je liever witte wijn drinkt, dan is een frisse Pinot Grigio een goede keuze.