Pesto van radijzenloof

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Van een bot radijzen kan je alles opeten! Van het loof kan je een heerlijke no waste pesto maken. De basilicum vervang je door radijzenblaadjes, en de dure pijnboompitten door zonnebloempitten. Hier voeg ik geen look toe, maar jij kiest! Dit meng je onder je platte kaas met radijsjes en smeren op een boterham, heerlijk! 

Ingrediënten (voor 4 personen)

Het loof van 1 bot radijzen, gewassen
3 el zonnebloempitten
4 el olijfolie
Sap van en 1 citroen
Peper en zout
80 g Parmezaanse kaas in stukjes
Eventueel een scheut koud water  

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter en mix grof, hoe langer je mixt hoe gladder het wordt, voeg eventueel wat water toe. Ik heb het graag met nog wat bite. 

Bewaart ongeveer 4 dagen in gesloten potje in koelkast. 

Helemaal no waste!