Petit beurre taart

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pak petit beurre koekjes
300 g boter op kamertemperatuur
250 g bloemsuiker
2 vanillestokjes
1 dooier
Snuifje zout
300 ml zeer stevige sterke koffie afgekoeld
Hagelslag en cacaopoeder om af te werken

Bereidingswijze

Zet sterke koffie, giet in een schaaltje en laat afkoelen.

Doe de boter, de snuif zout, het vanillemerg, de dooier en de bloemsuiker in een grote kom en klop een 5-tal minuten mooi luchtig.

Neem een taarthouder, een plankje met aluminium folie of een plat bord.

Neem 4 koekjes en kleef ze elk met wat crème, uit elkaar, vast op de plateau, je kiest maar of je individuele, vierkante of rechthoekige vorm wil maken.

Doe de crème in een spuitzak met een fijn ster spuitmondje, of je smeert met een botermesje.

Spuit een dun laagje op de 4 koekjes.

Drenk koekje per koekje in de koffie en druk ze voorzichtig op de crème.

Herhaal tot de koekjes op zijn.

Werk bovenaan af met wat dotjes crème en werk af met hagelslag en cacaopoeder.

Het is het beste om de Petit Beurre taart minimaal 4 uur in de koelkast te laten opstijven voordat je hem serveert. Voor een stevigere textuur kan je hem ook een nacht laten opstijven.

Je kan de Petit Beurre taart decoreren met bijvoorbeeld chocoladeschaafsel, slagroom, bessen of stukjes fruit. Het is ook mogelijk om een glazuur te maken van poedersuiker en water of citroensap en dit over de taart te gieten.

Nee, de Petit Beurre taart hoeft niet te worden gebakken. Het is een no-bake taart die in de koelkast wordt opgestijfd.