Pindasaus

  • 10min
  • 6P
  • Easy

Ingrediënten (6 personen)

250 g pindakaas
375 ml kippenbouillon
1,5 el suiker
1 el sambal
1 tl paprikapoeder
100 ml ketjap manis

Tip

Je kan de pindasaus enkele dagen in de koelkast bewaren.

Instructies

Een oosterse saus die oorspronkelijk bedoeld was als saus bij saté. Pindasaus is heel lekker bij barbecuevlees, een mooi alternatief voor de meer traditionele sausjes.

Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet op het vuur. Roer goed door tot de klodders pindakaas mooi opgelost zijn. Zet het vuur dan lager en laat al roerend even doorkoken. De pindasaus moet glad en dik worden.

Pindasaus kan worden geserveerd als dipsaus voor bijvoorbeeld saté, loempia’s of groentesticks. Het kan ook worden gebruikt als smaakmaker in roerbakgerechten, noedels, salades of als topping voor gegrild vlees of tofu.

Ja, je kunt pindasaus invriezen. Plaats de afgekoelde pindasaus in een diepvriesbestendige container of zakje en bewaar het in de vriezer. Ontdooi het in de koelkast en warm het op voordat je het weer gebruikt.