Pita met kip gyros, hummus en yoghurt-look-tahinsaus

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Een zelfgemaakte pita met gekruide gyros van kip, frisse saus van tahin yoghurt en look. Gewoon nog wat sla en tomaat bij snijden en je hebt een heerlijke snelle lunch of dinner voor heel je gezin. Probeer zeker zelf eens de gyros kruiden zelf te maken. Je kan die naar je eigen smaak dan aanpassen naar zachter of pittiger. Ook lekker op varken, rund, lam…

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 pitabroodjes

2 tomaten
1 Romeinse sla

Gyros van kip:
1 kg Kippenboutfilet (vlees van kippenbouten zonder vel of been)
1 limoen
4 el arachideolie
2 el gyros kruiden of zelfgemaakt

Mengeling gyros kruiden:
1 el paprika
1 el zwarte peper poeder
1 el gedroogde oregano
1 el kaneel
1 el lookpoeder
1 el komijn poeder
½ el chilipoeder
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde peterselie
1 kl fijn zout

(2el arachideolie
Sap van 1 limoen )

Tahin-yoghurt-looksaus:
6 el sesampasta (tahin)
2 el yoghurt
4 el water
Sap 2 limoenen
2 teentjes look geraspt

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180°C.

Meng alle droge kruiden voor de gyros kruiden onder elkaar.

Doe de kip in een mengkom voeg 2 el zelfgemaakte gyros kruiden toe, 2 el arachideolie en sap van 1 limoen.

Meng de kip onder de marinade.

Snij de Romeinse sla in repen en de tomaten in dunne schijfjes.

Verhit een pan en voeg 2 el arachideolie toe. Voeg de kip toe wanneer de pan heet is. Bak de kippenboutfilets een 5-tal min goudbruin aan beide kanten tot ze gaar zijn.

Meng alle ingrediënten voor de saus. Voeg water toe tot gewenste dikte.

Haal de kip uit de pan en snij deze in reepjes.

Leg de pita’s 3-4 min in de voorverwarmde oven van 180°C.

Snij de pitabroodjes doormidden, smeer aan 2 kanten saus.

Vul met sla, tomaat een kip.

Werk af met een toefje saus.

Heb je graag pikant, smeer dan wat harissa in het broodje.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.