Pizza bianca

  • 25min
  • 4-6P
  • Easy

‘Pizza bianca’ of ‘White pizza’ van the master Luca Fabozzi! Dit is één van zijn moeders lievelingspizza’s. Eenvoudig, vers, en geschikt voor elk seizoen. Een must try at home 😉

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

750 g pizzadeeg
300 g Italiaanse zongedroogde tomaten
200 g mozzarella
Verse basilicum
450 g burrata
300 g salieblaadjes
Parmigiano
1 lookteentje
Zonnebloempitten
Citroensap

Bereidingswijze

Voor deze pizza hebben we 750 g pizzadeeg nodig.

Olie de ovenslee waarin je de pizza gaat bakken.

Open de pizza en plaats het deeg in de slee.

Druppel er wat olijfolie op en leg de zongedroogde tomaten erop.

Snij de mozzarella en leg het op de pizza.

Bak het voor 9 min ongeveer op 250°C.

Maak intussen een pesto van salie: crush 300g salie met 5g zonnebloempitjes, een lookteentje, parmigiano, olijfolie en een beetje citroensap.

Na het bakken leg je er de pesto en de burrata op.

Snij ze in stukken en smakelijk!

Ja, je kunt pizza bianca van tevoren maken en later opwarmen. Laat de pizza afkoelen na het bakken en bewaar deze in de koelkast. Om het op te warmen, plaats je de pizza in een voorverwarmde oven tot hij weer warm is en de kaas gesmolten is.

Ja, je kunt pizza bianca invriezen als je restjes over hebt.