Pizza Hawaï

  • 2u rusten - 40 min
  • 2 pizza's
  • Next level

Love it or hate it, maar dit blijft een geweldige smaakcombo als je het mij vraagt. Als er echt mooie rijpe ananas voorhanden is, gebruik ik die ook graag. Uit blik speel je iets veiliger, een iets pittigere kaas als afwerking kan de zoete ananas wel gebruiken, laat je dus maar goed gaan met de parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor 2 pizza's

400g 00-bloem + wat extra om te bestuiven
200 g lauw water
40 g verse gist
4 el olijfolie
2 tl zout
1 kl. honing

Topping:
8 el tomatensaus met blokjes cubetti
1 blik ananas
6 sneetjes beenhesp
2 bol mozzarella in schijfjes gesneden
Gedroogde oregano
1 blok Parmezaanse kaas
Tabasco of chiliolie

Bereidingswijze

Los gist op in het water.

Of je mengt in je keuken robot, dan doe je alle ingrediënten samen en meng met de haak tot een glad deeg.

Of je giet bloem uit op keukenblad, maak er een kuiltje in en giet er zout honing olie en water-gist mengeling in, roer beetje per beetje alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een glad deeg, verdeel in 2 bollen, leg op bakplaat en dek zorgvuldig af met plastic folie zodat je geen korst krijgt.

Laat minimum 2u rusten.

Je kan ook je deeg een dag op voorhand maken en in koelkast bewaren met plastiek folie op.

Hoe langer het deeg rijst hoe beter de smaak.

Zet je oven op de hoogste stand 230-250° met een bakplaat in zodat die ook kan opwarmen.

Stuif wat bloem op je werkvlak en duw het deeg rondom rond uit tot een rond plat stuk deeg v ong. 1 cm dik, leg op bakpapier, bestrijk de 2 bodems met tomatensaus, verdeel de ham, ananas en mozzarella sneetjes erop, rasp er royaal Parmezaan over en besprenkel met oregano.

Bak 20-25’ min tot krokant en mooi gekleurd.

Voor mij mag een pizza Hawaï wat pit hebben dus wat tabasco is welkom, your choice!

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.