Pizza margherita

  • 2u rusten - 45 min
  • 2 pizza's
  • Next level

Zelf vers pizzadeeg maken is echt zo plezant, deze pizza margherita is een absolute topfavoriet bij de kinderen. Grace vraagt er altijd extra kappertjes of olijfjes op. Laat de kids maar kiezen en vooral meehelpen aan het deeg kneden en beleggen, dat vinden ze de max!

Ingrediënten voor 2 pizza's

400 g 00-bloem + extra voor bestuiven
200 g lauw water
40 g verse gist
4 el olijfolie
2 tl zout
1 kl. honing

Toppings:
1 zakje mini mozzarella balletjes
150 g geraspte mozzarella
½ bot basilicum
Gedroogde oregano
Olijfolie
8 el passata

Bereidingswijze

Los gist op in het water.

Of je mengt in je keukenrobot, dan voeg je alle ingrediënten samen en meng met de haak tot een

glad deeg.

Of je giet bloem uit op keukenblad, maak er een kuiltje in en giet er zout, honing olie en water-gist mengeling in, roer beetje per beetje alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot glad deeg, verdeel in 2 bollen, leg op bakplaat en dek zorgvuldig af met plastic folie zodat je geen korst krijgt en

laat minimum 2u rusten.

Je kan ook je deeg een dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren met plastiek folie erop.

Hoe langer het deeg rijst, hoe beter de smaak.

Zet je oven op de hoogste stand 230-250°.

Stuif wat bloem op je keukenblad en duw het deeg rondom rond uit tot een rond plat stuk deeg van ong. 1cm dik, leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk de 2 bodems met tomatensaus, verdeel er de mozzarella bolletjes en geraspte kaas over en werk af met gedroogde oregano.

Schuif ze op de bakplaat en bak een 20-tal minuten tot mooi gekleurd en gebakken.

Werk af met wat olijfolie en blaadjes basilicum.