Pizza met 3 pesto’s

  • 15min
  • Easy

Supersnel klaar! Laat je gasten zelf de toppings kiezen.

Ingrediënten (1 PESTO VOOR 2 PIZZA’S)

Pizzadeeg:
Kant-en-klaar pizzadeeg met olijfolie Herta

Groene pesto:
½ bot basilicum
1 bot dille
halve avocado
1 el philadelphia
2 el pijnboompitten
2 teentjes look
2 el parmezaan
100 ml zonnebloemolie
peper en zout
sap van een halve citroen

Rode pesto:
120 g zongedroogde tomaten
1 rode paprika
2 el philadelphia
2 el pijnboompitten
2 el parmezaan
2 teentjes look
100 ml zonnebloemolie
peper en zout
sap van een halve citroen

Zwarte pesto:
140 g zwarte olijven zonder pit
150 g gegrilde aubergine
2 teentjes look
2 el pijnboompitten
2 el parmezaan
peper en zout
sap van een halve citroen
100 ml zonnebloemolie

Toppings naar keuze:

ansjovis, fijn gesneden ui, kappertjes, avocado, rucola, geraspte mozzarella, salami, jalapeño, paddenstoelen, paprika, gekookte ham, babyspinazie…

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten voor de pesto met de staafmixer of in de blender. Smeer de helft van een pesto op een pizza en werk af met je favoriete toppings. Zet je oven op de warmste stand of pizzastand en bak max 2 pizza’s tegelijk gedurende 8 à 10 minuten. 

AFWERKING

Besprenkel met olijfolie en oregano.

Partners

In samenwerking met Kenwood

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij een pizza met 3 pesto’s.