Poké bowl met zalm

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ben je fan van poké bowls? Ik ook! Lekker gemarineerde zalm met rijst en knapperige frisse daikon. Tja als een hype echt lekker is, doen we toch gewoon mee en maken we er onze eigen versie van!

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 zakjes Basmati rijst
500 à 600 gr zalm filet zonder vel of graten
2 lente-ui
Furikake
Gepekelde daikon met gember (het recept vind je hier)

Marinade voor de zalm:
60 ml sojasaus
1 el rijstazijn
5 ml sriracha
5 ml sesamolie

Bereidingswijze

Snij eventuele bruine stukjes van de zalm en snij deze in blokjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus samen en voeg de zalm toe aan de saus.

Snij de lente-ui fijn.

Verdeel de rijst, zalm en daikon in 4 schaaltjes.

Werk af met lente-ui en furikake

Tips

Furikake koop je online of in een Thaise kruidenier.

Heb je geen furikake in huis? Maak een mengeling van fijn gesnipperd Nori-blad, geplet sesamzaad, chili flakes en grof zout.

Edamame boontjes, fijn gesneden Chinese kool of komkommer kunnen ook ipv de daikon.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.