Provençaalse saus

  • 1u
  • 4p
  • Next level

Provençaalse saus of ratatouille is een stevige gestoofde groentesaus, heerlijk bij kip, rood vlees of zelfs vis. Populair in de Provence, maar ook in Italië koud gegeten op stokbrood met buratta, hmmmmmm! Eenvoudig te maken en bomvol groenten, onbeperkt op te scheppen dus! 

Ingrediënten (4p)

4 grote tomaten
3 el olijfolie
1 grote ui
4 tenen look
1 el Provençaalse kruiden
1 kl gedroogde rozemarijn
2 paprika’s
1 courgette
1 aubergine
140 g tomatenconcentraat
2 el balsamico crème
400 g cubetti

Bereidingswijze

Stoof fijngesneden ui en look aan in olie. Snij alle groenten in kleine blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. 

Voeg de tomatenconcentraat toe en laat even meebakken, voeg nu droge kruiden, peper en zout en alle andere ingrediënten toe en laat 20 min stoven onder deksel, proef nog eens en kruid eventueel bij, en klaar.  

Kan je gerust invriezen of gewoon met pasta klaarmaken.