Quiche met yoghurt, feta, geroosterde puntpaprika en spek

  • 60min
  • 1 quiche
  • Easy

Een quiche maken is altijd een goed idee! Hier vervang ik de melk en room door yoghurt, dat geeft een smeuïge vulling. Verder is ze gevuld met gegrilde puntpaprika, gebakken spek en feta, jongens jongens, heerlijk is dat!

Ingrediënten voor 1 quiche

1 vel kant en klaar bladerdeeg of korstdeeg
150 g pakje feta
7 puntpaprika’s
6 takjes verse oregano
12 sneetjes gerookt spek
250 g Oikos-yoghurt
4 eieren vrije uitloop
50 g gemalen kaas
Zwarte peper van de molen, fleur de sel

Extra om erbij te serveren:
Rucola
Geroosterde pijnboompitjes
Olijfolie

Bereidingswijze

Warm je oven voor op 185°

Leg het deeg in een taartvorm bekleed met bakpapier en duw goed aan in de rand.

Leg er een vel bakpapier op, giet er bakparels of bonen in en laat 20-25 min blind bakken.

Leg de puntpaprika’s en de sneetjes spek op een andere ovenplaat met bakpapier, zet bij onderaan in de oven en laat ze meebakken, haal het spek eruit na een 10 tal minuutjes als het mooi gekleurd is. Hou het goed in de gaten, naargelang de dikte van het spek zal dit sneller of trager gaan.

Leg het op keukenpapier, dep het vet goed weg, haal de gebakken bodem en de paprika’s uit de oven en laat afkoelen.

Wikkel de paprika’s in het bakpapier in en laat ze even ‘zweten’ om ze makkelijker te kunnen schillen nadien.

Maak intussen de vulling.

Klop de eieren los met peper en zout en meng er de yoghurt en geraspte kaas onder.

Snij de oregano grof en voeg toe.

Giet de parels of bonen weer in een pot.

Na een paar min kan je de paprika’s schillen en de zaadlijsten verwijderen.

Leg ze op een bord en dep deze ook goed droog, je wilt geen vocht in de quiche.

Verdeel iets meer dan de helft paprika en gebakken spek op de bodem van het gebakken deeg, giet er het eier-yoghurt mengsel erop, leg er de rest van de paprika’s en spek op en nog wat oregano blaadjes.

Verkruimel de feta erover en geef nog een draai van de zwarte pepermolen.

Bak gedurende 25’ af, laat een beetje afkoelen.

Serveer er de rucola sla bij en de geroosterde pijnboompitjes besprenkeld met wat olijfolie.

Partners

In samenwerking met Oikos

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.