Quinoa met groentespiesjes, gebakken zalm en citroengras vinaigrette

  • 30min
  • 2P
  • Easy

Ik vind quinoa echt heel lekker, veel groenten erbij, zalm en gember, hmmmm!

Ingrediënten (voor 2 personen)

Quinoa salade:
150 g gaargekookte quinoa
1el gember geraspt
pezo
1 el olijfolie
peper en zeezout
2 fijn gesneden lente-ui
250 g warme groente- of kippenbouillon

400g filet van zalm, peper , zout

4 groentespiesjes ngl het seizoen:
courgette, asperges, snijbonen, broccoli, groene paprika, romanesco

Voor de vinaigrette:
1 el fijn geraspt citroengras
sap van 1 limoen
100 ml olijfolie
2 el fijn gesneden bieslook

Bereidingswijze

Doe de olijfolie, gember, lente-ui en quinoa in het bakelement meng onder elkaar en bak 10 min aan 180°.
Snij alle groenten in gelijke stukken en prik ze op de spiesjes, bestrijk lichtjes met olijfolie.
Kruid de zalm met peper en zout en leg op de quinoa , verdeel de spiesjes er rond.
Bak alles samen 10 min op 190°.
Meng ondertussen alles voor de vinaigrette.
Dresseer op een schaal en dien samen op.

Partner

In samenwerking met Philips

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.