Rabarber galette

  • 60min
  • 1 taart
  • Easy

Een easy fruittaart voor dummies. Zeer Pinterest en Instaproof, maar vooral heel lekker! Een korstdeeg met noten en citroentijm, hier gevuld met rabarber. Je kan echter elk fruit van het seizoen gebruiken. De maïzena zorgt ervoor dat het sap dat uit het fruit komt gaat binden en suiker kan je ook aanpassen naargelang het zoetgehalte van je fruit.

Ingrediënten

700 g rabarber
1 el Maizena
3 el amandelpoeder
2 el ruwe rietsuiker

Korstdeeg:
220 g bloem
100 g hazelnoten
100 g kokosbloesemsuiker
2 el blaadjes citroentijm
Snuif zout
110 g boter
1 ei
3 el gemalen amandelpoeder

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor het korstdeeg goed mengen met de keukenrobot tot je een homogene, redelijk klevende massa hebt.

Daar maak je een platte bol van en laat je deze 2 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 185°

Strooi bloem op de 2 kanten van je deeg en rol het uit tussen 2 bakpapieren tot een min of meer rond dun deeg van 2-3mm, neem bovenste bakpapier er voorzichtig af en strooi 3 el amandelpoeder egaal over het deeg uit.

Snij de rabarber in 4 stukken, snij er lange sticks van.

Doe de rabarber, maïzena en ruwe rietsuiker in een grote kom en meng alles goed onder elkaar tot je de maïzena niet meer ziet.

Leg je rabarber zo egaal mogelijk op het deeg en plooi het deeg op rond het fruit.

Strooi nog wat rietsuiker over de korst en stop de taart voor 45 min. in de oven op 185°C.

Tip

Heerlijk nog een beetje lauw met eventueel een bolletje roomijs erbij.

Ja, je kunt het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot je klaar bent om de galette te bakken. Zorg ervoor dat je het deeg goed afdekt met plasticfolie.

Ja, je kunt de galette opwarmen in een voorverwarmde oven op lage temperatuur of kort opwarmen in de magnetron. Dit helpt de korst weer knapperig te maken.

Ja, je kunt de Rabarber Galette invriezen nadat deze is afgekoeld. Verpak de galette goed in plasticfolie en bewaar deze in de vriezer. Ontdooi en warm de galette op voordat je deze serveert.