Rabarbercrumble

  • 45min
  • 6-8P
  • Easy

Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)

Voor de crumble
150 g bloem
75 g amandelpoeder
115 g hoeveboter
100 g rietsuiker
een snufje zout
een ovenschotel

Voor het fruit
500 g rabarber
1 à 2 el honing
15 bollen zwarte peper

Tips
Meer dan een kwartiertje werk is er niet aan maar daarna moet je wel nog 30 minuten extra geduld hebben, voor het uit de oven mag. En al die tijd hangen die verleidelijke geuren in je keuken…

Schil de rabarber niet, de crumble ziet er zoveel mooier uit mét die rozerode schil. Snijd de plakjes wel heel fijn.

Instructies

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Meng alle ingrediënten voor de crumble met je handen, een vork of in de keukenrobot, tot je een soort broodkruim krijgt.

Was de rabarber en snijd hem ongeschild in fijne reepjes van een halve centimeter.

Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing door, naar smaak.

Plet de peperbollen in de vijzel, zeef ze en strooi ze over het fruit. Reken op het equivalent van een koffielepel gemalen peper.

Strooi er de crumble over en schud een keer met de schotel zodat een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot aan de rand.

Zet de schotel in een grotere pot of op een plaat: crumble loopt snel over. Op die manier vermijd je dat de hele oven smerig wordt.

Bak ongeveer 30 minuten. Houd het in de gaten: de randen branden snel aan!

Tip
Crumble eet je à la minute. Nog heerlijk warm, met een stevige dot zure room of een eetlepel volle plattekaas erbij.

Rabarbercrumble kun je het beste bewaren in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie of in een luchtdichte bak. Het blijft hierdoor tot 3 dagen goed.

Ja, je kunt rabarbercrumble invriezen. Zorg er wel voor dat je het in een luchtdichte verpakking doet en labelt met de datum. Het blijft in de vriezer ongeveer 2 maanden goed.