Rabarbertaart

  • 45min
  • 1 taart
  • Easy

Ingrediënten

Bodem:
130 g zachte boter
Snuifje zout
100 g zelfrijzende bloem
125 g amandelpoeder
100 g kokosbloesemsuiker
1 kl bakpoeder
1 vanillestok
3 eieren

Vulling:
600 g rabarber
3 el puddingpoeder
2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 160° C.

Meng suiker, vanillemerg en boter in een kom.

Voeg er zout, bloem, eieren en amandelpoeder bij en meng tot een homogene massa.

Leg een bakpapier in een grote taartvorm en strijk het mengsel egaal erin open.

Snij de rabarber in stukjes.

Meng de puddingpoeder en vanillesuiker onder elkaar, meng onder de rabarber en schik die in de taart.

Bak op 180°C gedurende 30 minuten ongeveer tot de taart goudbruin is.

Laat de taart even afkoelen en serveren maar!!

Was de rabarberstelen en snijd het uiteinde en de bladeren eraf. Snijd de stelen vervolgens in kleine stukjes.

Rabarber is een gezonde groente en bevat veel vitamines en mineralen. Het bevat weinig calorieën en is daarom een goede keuze voor mensen die op hun gewicht willen letten. Let wel op: de bladeren van rabarber zijn giftig en mogen niet gegeten worden.

Ja, de taart is geschikt om in te vriezen. Laat hem wel eerst volledig afkoelen voordat je hem in de vriezer plaatst.