Vegan chocoladetaart

  • 2u30
  • 6P
  • Easy

Ingrediënten (Voor 6 personen)

Bodem:
100 g hazelnoten
60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
5 medjoul dadels
2 el kokosolie
snuifje zout

Vulling:
4 grote rijpe avocado (rijp=belangrijk !!)
120 g geweekte cashewnoten , 1 uur , gespoeld
4 el kokosolie gesmolten
60 g agave
3 el cacaopoeder
200 ml kokosroom
150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao

Afwerking:
400 ml kokosslagroom
250 aardbeien

Bereidingswijze

Voor de bodem cutter je alle ingrediënten fijn tot kleverige massa.

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en duw de massa hier gelijkmatig in.

Zet in koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de foodprossesor en mix ongeveer 5 minuten high speed tot een gladde zijdezachte massa en verdeel in de vorm op de bodem.

Laat 2 uur opstijven.

Klop de slagroom op, snij de aardbeien in schijfjes en werk de taart ermee af.

Tip

1 week houdbaar in de koelkast onder plastiek folie.

Ja, je kunt de vegan chocoladetaart het beste 2u in de koelkast bewaren om de structuur en versheid te behouden.

Ja, je kunt de vegan chocoladetaart invriezen. Zorg ervoor dat de taart goed is afgekoeld en wikkel het stevig in voordat je het in de vriezer plaatst. Ontdooi het voor gebruik in de koelkast.