Roquefortsaus

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijke klassieker voor bij een stukje vlees, smakelijke vleesjus met pittige romige roquefortkaas, dat eet ik nu eens echt graag!

Ingrediënten (voor 4 personen)

150 g roquefortkaas
1 sjalot
50 ml madeira
150 ml room
150 ml demi glace of bruine fond
1 klontje boter

Bereidingswijze

Snij sjalot fijn en kleur aan in klontje boter. Blus met Madeira, voeg de room, de fond en iets meer dan de helft van de kaas toe. Laat 5 minuutjes inkoken, voeg op het laatste de rest van de kaas in brokjes toe.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Tip

Wil je de saus iets dikker meng dan een el maïzena met koud water, voeg toe en laat kort opkoken.

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om Roquefortsaus in te vriezen, omdat de textuur en smaak kunnen veranderen na het ontdooien.

Roquefortsaus kan tot 5 dagen in een luchtdichte container in de koelkast bewaard worden. Let op de houdbaarheidsdatum van de Roquefortkaas en gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.