Saffraan risotto met inktvis en burrata

  • 30min
  • Next level

Ingrediënten

1 kleine venkel
1 sjalot
2 el olijfolie
300 g risotto rijst
2 doosjes saffraan
1,5 l visbouillon
150 ml witte vermout
100 g Parmezaan
1 bol burrata
300 g inktvisringen
2 el bloem
2 takken salie
1 gewassen citroen

Bereidingswijze

Snij de sjalot en de venkel heel fijn.

Zet de visfumet op het vuur zodat hij opgewarmd is om straks te gebruiken.

Zet een gietijzeren pot op het vuur en roer de risotto rijst een 5-tal minuutjes om in de olie zodat hij mooi glanst.

Voeg de ui en venkel toe en laat 5 min al roerend stoven.

Blus met de vermout, laat helemaal verdampen, voeg saffraan toe en kruid met peper en zout.

Voeg nu lepel na lepel de warme visbouillon toe en laat iedere keer eerst inkoken.

Voeg na 15 min de geraspte Parmezaan toe en roer tot een smeuïge massa.

Haal de inktvissen door de bloem, schud af en frituur ze of bak ze gedurende 2 à 3 minuutjes in een pan met olie.

Leg ze op keukenpapier.

Roer er als laatste de in stukjes getrokken burrata bij.

Schep de risotto in kommetjes, verdeel de inktvis erover en werk af met fijn gesneden salie, zeste van citroen en scheutje olijfolie.

Serveertips

Als je verse chipirones op de kop kunt tikken in plaats van de inktvisringen, zeker doen!
Idem klaarmaken.

Saffraan is een belangrijk ingrediënt in de risotto, maar als je geen saffraan hebt, kun je proberen het te vervangen door kurkuma of saffloer.

Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Chardonnay, past goed bij dit gerecht.

Ja, je kunt de burrata vervangen door een andere zachte Italiaanse kaas, zoals mozzarella of ricotta.

Je kunt de restjes in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Het gerecht kan een paar dagen bewaard worden, maar de smaak en textuur kunnen wel veranderen.