Sandwich met fricandon, wortelsalade en geitenkaas

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Er is boterham en er is een mega sandwich voor in de brooddoos! Herkenbare nostalgische ingrediënten: vleesbrood, wortel, wat appel samen gesmeerd met zachte geitenkaas. Simpel en heerlijke combinatie voor groot en klein.

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 sneetjes zuurdesembrood
3 dikke wortelen
1 rode appel
Peper en zout
1 el appelazijn
1 el koolzaadolie
8 sneetjes zoetzure augurk
250 g fricandon (2 pakjes)
300 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze

Was de appel en schil de wortel.

Rasp de wortels en appel in een grote kom.

Kruid met peper en zout en voeg olie en appelazijn toe. Door de azijn en het zout komt het vocht uit de appelen en wortelen.

Giet de mengeling op een zeef en druk een beetje aan zodat het overtollige vocht weg gaat.

Smeer de geitenkaas uit over de 8 sneetjes.

Beleg 4 sneetjes rijkelijk met fricandon, wortelsla en augurk.

Leg bovenste boterham erop, druk aan en snij doormidden pak in en steek in je lunchbox.

Het is gebruikelijk om de fricandon warm te serveren in de sandwich, maar je kunt het ook koud eten als je dat verkiest. Warme fricandon geeft echter een lekker contrast met de andere koude ingrediënten in de sandwich.