Scampi diabolique

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijke pittige tomatensaus, sappig krokant gebakken scampi’s en brood om echt elk spatje saus mee op te smikkelen, heeeerlijk! Laat gerust je favoriete Italiaanse muziek spelen, dat maakt het eens zo plezant. 🙂

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 el olijfolie
1 zak black tiger scampi’s
Peper en zout
1 grote zoete ui
2 teentjes look
400 g cubetti
150 ml droge vermout
1 goeie eetlepel balsamico crème
1 kl Currypoeder
1 tl Cayennepoeder
1 kl Sambal
1 kl oregano

Brood om te doppen

Bereidingswijze

Snij de ajuin fijn en laat wat aankleuren in een pan met olijfolie.

Rasp er de look bij, laat nog even aankleuren samen met het currypoeder.

Blus met de vermout, voeg sambal, Cayenne en balsamico en de tomatenblokjes toe.

Laat 5 min. sudderen met een snuifje zout.

Kruid de scampi’s met peper en zout.

Verhit de olie in een pan en kleur ze aan beide kanten mooi aan.

Leg ze op de saus, werk af met de oregano en tast toe!

Dit gerecht past goed bij brood, rijst, pasta of aardappelpuree.

Het is het beste om Scampi Diabolique direct na het bereiden te serveren, omdat de scampi’s anders taai kunnen worden. Restjes kunnen wel worden bewaard in de koelkast en later worden opgewarmd.

Ja, dit gerecht kan pittig zijn vanwege de cayennepeper. Pas de hoeveelheid peper aan naar jouw smaak.